Produse obtinute din prelucrarea strugurilor

Sucul de struguri se prepară prin pasteurizarea mustului obținut din struguri de masă și de vin sau în amestec, între care să se găsească și struguri cu gust tămîios. Dupa spalare strugurii se zdrobese manual sau cu presa, mustul se strecoară printr-un tifon și se pune în sticle astupate cu dop și legate cu...

Valorificarea strugurilor din cultură pe linga casă

Vita de vie cultivată pe lîngă casă poate da producții între 4 și 30 kg struguri la butuc în funcție de soi, modul de cultură și lucrările de îngrijire. Strugurii se pot valorifica în stare proaspătă îndată după recoltare și după păstrare, sau prin prelucrare în diferite produse: must, vin, suc, stafide, dulceturi.Recoltatul strugurilor....

Plantarea Vițelor de vie

Pregătirea vitelor pentru plantarePregătirea vițelor pentru plantare constă în: controlul, fasonarea și mocirlirea lor. Controlul fiecărui butaș se face cu atenție pentru a vedea dacă întrunește condițiile pentru plantare. Butașii de viță trebuie să fie numai de calitatea I și să îndeplinească condițiile prevăzute în STAS: lungimea viței de 36±2 cm; lungimea cordiței de...

Soiuri de vita recomandate pentru plantare

Pe terenul de lîngă casă se pot cultiva atit soiuri de struguri pentru masă, cât și pentru vin. Dacă respectiv nu se pot planta decit citiva butuci, atunci se vor alege numai soiuri pentru struguri de masă. În măpe locul sura în care spațiul permite, se pot cultiva și soiuri pentru vin, alegindu-se soiurile...

Cultura viței de vie

Cultura viței de vie în grădinile, curțile sau loturile de pe lîngă casă, atît la orașe cît și la sate, constituie îndeletnicire tradițională a viticultorilor amatori. Această ocupație utilă și plăcută oferă pe de o parte posibilitatea de a asigura strugurii necesari consumului familial în stare proaspătă sau prelucrați sub formă de must, suc,...

Plante medicinale

-Anunț-