Când şi cum să luăm vitaminele?

0
Când şi cum să luăm vitaminele?
-Anunț-

Funcţiile corpului omenesc sunt adaptate unui ciclu de douăzeci şi Patru de ore. Celulele noastre nu dorm odată cu noi şi ele nu pot exista jarâ un aport continuu de oxigen şi elemente nutritive. De aceea, suplimentele pe care le luaţi să fie cât mai uniform răspândite pe întreaga durată a unei zile.

Dacă înghiţiţi toate suplimentele vitaminice odată, este bine să o faceţi după prânz, şi nu dimineaţa, după micul dejun.

Cel mai indicat moment pentru administrarea suplimentelor de vitamine este după masă. Fiind substanţe organice, vitaminele sunt mai bine absorbite în prezenţa alimentelor şi a mineralelor. Din cauza faptului că vitaminele solubile în apă — în special B complex şi C — sunt rapid eliminate prin urină, administrarea lor după fiecare masă importantă a zilei (mic dejun, dejun şi cină) este mai indicată. Dacă nu le puteţi lua după fiecare masă, atunci împărţiţi doza zilnică în două şi înghiţiţi jumătate după micul dejun şi jumătate după prânz.

Dacă sunteţi nevoit să luaţi întreaga cantitate o singură dată, faceţi acest lucru după cea mai consistentă masă a zilei. Cu alte cuvinte, pentru a obţine cele mai bune rezultate, este indicat să înghiţiţi vitaminele după masa de prânz.

Şi nu uitaţi că mineralele sunt indispensabile pentru o bună absorbţie a vitaminelor, deci amintiţi-vă să le luaţi împreună.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.