Cancerul laringelui

0
Cancerul laringelui
-Anunț-

Pentru această boală este nevoie mai ales de nalbe proaspete. Nalba își pierde prin uscare o treime a forței ei curative. Să fie deci neapărat proaspete plantele care se lasă peste noapte în apă rece. Sunt necesare zilnic 4 cești cu ceai pentru băut și 6 cești pentru clătit sau gargară, adică în total 21/2 litri. Se calculează 1 linguriță (cu vârf) de plante la 1 ceașcă. Se pun plantele seara în apă rece și se lasă să stea până în dimineața următoare, apoi totul se încălzește, se filtrează și ceaiul se păstrează într-un termos clătit cu apă fierbinte sau se încălzește de fiecare dată în bain-marie. 4 cești cu ceai sunt băute înghițitură cu înghițitură, 6 cești sunt întrebuințate pentru gargară și clătire.

Aceste 10 cești fac ca boala malignă existentă a laringelui să se retragă curând, chiar și atunci când ea se află deja în ultimul stadiu. Resturile de plante de după prepararea zilnică a ceaiului se lasă în ibric și se încălzesc seara cu puțină apă. Plantele se amestecă cu făină de orz (care se poate procura de la mori sau de la magazinele specializate în alimente naturale bogate în vitamine) și se încălzesc din nou. Terciul cald este întins pe o bucată de pânză cu care se înfășoară zona laringelui. Se mai leagă separat deasupra și o bucată caldă de pânză. După prima compresă, bolnavul simte deja o ușurare, iar adesea îi revine în a patra sau a cincea zi vocea pierdută.

Același tratament ca în cazul cancerului laringian se aplică în cancerul esofagului. Pe lângă compresele calde cu terci de orz se pun noaptea și comprese cu aburi de coada-calului și se face gargară adâncă folosind drăgaică proaspătă.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.