Calculul biliar

0
Calculul biliar
-Anunț-

Este interesant că de această boală suferă mai mult femeile decât bărbații. Râgâială cu gust amar și vărsături puternice, care iradiază înspre inimă, ajungând până în dreapta, sub coaste și însoțite de grețuri mari – acestea sunt simptomele. Întrucât avem la dispoziție atâtea mijloace de leac din farmacia Domnului, nu trebuie să se ajungă întotdeauna la operație.

Ceaiuri digestie

O cură de 6 săptămâni cu suc de ridichi a putut ajuta în foarte multe cazuri, dacă nu era vorba de anumite pietre care apar extrem de rar și nu se dizolvă; într-o astfel de situație trebuie recurs la operație. Ridichile se presează cu un storcător electric de uz casnic. Se începe dimineața, pe stomacul gol, cu 100 grame și se crește în decursul a 3 săptămâni treptat la 400 grame, pentru a scădea din nou în decursul a 3 săptămâni la 100 grame. În cazul unor pereți stomacali și intestinali inflamați nu este permisă administrarea sucului de ridichi!

Cât de rapid sunt dizolvate pietrele biliare de către sucul de ridichi o va arăta povestirea următoare. Soția unui general din Trient și-a îndepărtat calculul biliar prin operație. Erau pietre mici și mari pe care-i plăcea să le arate la multă lume, până ce a pus să-i fie montate pe mânerul unui cuțit. Într-o zi când tocmai curăța cu el ridichi, i-a venit cineva în vizită. A lăsat cuțitul în castron peste ridichi și s-a dus în casă să stea de vorbă cu musafirul ei. Cât de mirată a fost când și-a apucat, mai târziu, cuțitul! Pietrele biliare din mâner dispăruseră fără urmă, dizolvate în zeama ridichilor.

Citește și:   Topirea substanței osoase

Un amestec bun de plante medicinale din câte 20 grame de pătrunjel-de-câmp, iederă, hamei, turiță-mare, mentă și pelin înlătură de asemenea colicile și pietrele. Se pun 3 linguri de plante la 1 litru de vin de mere sau cidru, se lasă să stea la rece, se încălzește apoi maceratul până aproape de punctul de fierbere, se ia de pe foc și se lasă în repaos 3 minute. In timpul zilei se ia la fiecare oră câte 1 lingură, în total cam de 8-9 ori. Deoarece lichidul trebuie băut cald, este păstrat într-un termos.

Foto: Freepik

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.