Aveți tenul cuperozic?

0
-Anunț-

Afecțiune care consta în dilatația vaselor mici capilare, cuperoza se manifestă neplăcut, epiderma fetei fiind brăzdată de vene și colorată în roșu-violaceu. La început, roșeața apare după o masă la care s-a consumat un pahar cu vin sau altă băutură alcoolică și dispare după câteva minute, ca mai târziu å persiste din ce în ce mai mult, ajungând să se permanentizeze.

În general, adevărata cuperoza își face apariția la persoanele care au depășit vârsta de 40 de ani și se localizează pe pomeți și pe aripile nasului, unde pielea devine în 80% din cazuri uscată.

Deoarece odată instalată, roșeața nu dis pare, ci dimpotrivă, cu timpul se accentuează, de la primele semne trebuie consultat medicul dermatolog, cu atât mai mult cu cât uneori această roșeață poate avea și alte cauze (emoții, circulație defectuoasă a sângelui, tulburări în funcționarea tubului digestiv sau de menopauză ori, pur și simplu hipersensibilitatea pielii de preparatele cosmetice).

Dacă a apărut, pentru a preîntâmpina întinderea cuperozei, trebuie să se tină seama de câteva reguli generale, care au mare importanță în remedierea acestei afecțiuni.

Pentru evitarea variațiilor de temperatură, îndeosebi iarna, înainte de a trece de la căldură la frig sau invers, se va face o acomodare și în plus, nu se va ieși niciodată până nu a fost uns obrazul cu o cremă protectoare și pudrat.

Curățarea obrazului trebuie făcută numai cu apă la temperatura camerei, în care s-a adăugat puțin bicarbonat de sodiu, pentru a o face mai emolientă și cu o cremă sau un lapte demachiant. Vor fi evitate săpunul, soluțiile alcoolice astringente, apa rece sau caldă, dușurile alternative.

Citește și:   Ce este Acneea și cum se poate trata

Dimineața și seara vor fi aplicate comprese cu infuzie de mușețel, nalba sau tei, la care s-a adăugat 1% extract de hamamelis. Seara se poate aplica pe față o cremă conținând tinctură de hamamelis, tinctura de hidrastis, ihtiol, oxid de zinc, lanolină, vaselină.

Regimul alimentar joacă un rol deosebit în tratamentul cuperozei. Deoarece, în mod normal, dilatația vaselor de sânge survine după mese, se va reduce simțitor cantitatea de alimente consumate la o masă. Vor fi înlăturate din alimentație băuturile alcoolice, sosurile, mezelurile, condimentele, ciocolata, conservele, grăsimile, făinoasele, preferindu-se o alimentație ușoară cu legume, fructe, alimente proaspete etc. Mâncarea va fi mestecată bine și ingerată foarte lent.

O cuperoză învechită va fi tratată prin aplicări de zăpadă carbonică sau prin electrocoagulare, tratamente care nu pot fi aplicate decât de medic în serviciile de specialitate.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.