Artroza, Artrita, Coxartroza – Tratament naturist

0
Artroza, Artrita, Coxartroza - Tratament naturist
-Anunț-

Îndrumările următoare sunt valabile și pentru inflamațiile articulare, deformările articulare și fenomenele de uzură. Acestea sunt vindecabile, durerile dispar încetul cu încetul, chiar și deformările se retrag treptat într-o perioadă de unul până la doi ani. Bolnavii care merg în baston sau în cârje le lasă iarăși deoparte după un timp relativ scurt. Se bea dimineața, 1/2 oră înainte de micul dejun, și seara, 1/2 oră înainte de cină, 1 ceașcă cu ceai de coada-calului (coada-calului este opărită și lăsată 1/2 minut în repaos), iar în timpul zilei se consumă 4 cești cu ceai de urzici (și urzicile se opăresc și se lasă într-un scurt repaos de 1/2 minut). Din aceste 4 cești se scoate de 3 ori câte 1/2 ceașcă și se toarnă de fiecare dată 1 lingură de bitter suedez înăuntru. Cantitatea se bea, repartizată în porții, înainte și după fiecare masă.

Suplimente, remedii

În orice regiuni ar apărea dureri, la genunchi sau alte încheieturi, se pun comprese cu bitter suedez și se lasă timp de 4 ore. A nu se uita: pielea trebuie unsă în prealabil cu untură de porc sau alifie de filimică, iar de fiecare dată după tratament se pudrează ca să nu apară mâncărimi. Se calcă cu fierul de călcat frunze de varză creață (varză nemțească) sau de varză albă, se aplică pe încheieturile dureroase și se leagă cu o bucată de pânză pentru a se păstra calde; vor aduce alinare.

Și fricționările încheieturilor cu esență de tătăneasă ajută ca să devină durerile mai suportabile. În caz de inflamații articulare sunt indicate compresele cu aburi de coada-calului.

Pe lângă frunzele de varză se recomandă cu căldură mai ales compresele cu frunze de brânca-ursului (Heracleum sphondylium), numită popular și crucea-pământului, talpa-ursului sau urechea-porcului. Această plantă se găsește pretutindeni pe povârnișuri, pante, câmpii, ca și în pădurile rare, umede, de foioase sau de foioase amestecate cu conifere sau în zăvoaie, crescând ca buruiană. Planta are umbele mari, plate, acoperite într-o nuanță verzuie sau roz-pal și sare în ochi pe câmpii și pante datorită mărimii ei deosebite.

Citește și:   Remedii naturale pentru anxietate și stres: plante medicinale eficiente

Bunica noastră în vârstă de 93 de ani a căpătat brusc la genunchiul stâng o umflătură spre dreapta cu dureri puternice. Cea care până atunci se mișca foarte ușor a trebuit să recurgă la ajutorul bastonului și de-abia putea să meargă chiar și cu el. Timp de 2 săptămâni i-am pus ziua comprese cu ierburi suedeze (4 ore) și noaptea frunze fierbinți de varză călcată. Ce-i drept, durerile au cedat puțin, dar stingherirea în mers a rămas. Atunci am luat frunze de talpa-ursuluí și am avut succes cu ele chiar din prima zi. Am spălat frunzele, le-am zdrobit pe un fund de lemn și le-am aplicat peste noapte direct pe genunchiul bolnav. În ziua următoare, greutatea în mers a dispărut ca suflată de vânt. Numai umflătura se mai vedea. Deci, în seara următoare am repetat aplicarea compreselor și astfel, spre bucuria noastră, a dispărut și umflătura. Bunica noastră, care între timp a împlinit 94 de ani, merge în continuare fără baston. Au încetat toate durerile și neplăcerile de la genunchi.

Suplimente, remedii

Foarte recomandabilă ar fi o dată pe lună o baie de șezut cu coada-calului, din 100 grame de plante care se lasă în apă rece să se moaie peste noapte; a doua zi, totul se încălzește; durata băii – 20 minute. Apa de baie mai poate fi turnată de 2 ori înapoi peste plante, reîncălzită și folosită pentru alte două băi de șezut.

O călugăriță scrie: „În aprilie v-am cerut sfatul. Nu mai puteam dormi de durere nici o noapte. La indicația dumneavoastră, am băut atunci zilnic câte 4 cesti cu ceai de urzici proaspete, în care am diluat 3 lingurițe plus 1 lingură de bitter suedez. Trebuie să vă comunic cu bucurie că acum, dupăbo jumătate de an, nu mai am nici o durere în șold și operația nu mai este necesară. Lucrez într-un cămin de bătrâni și am putut ajuta mulți oameni vârstnici cu aceste plante.”

Citește și:   Artropatii degenerative (artroze)

Foto: Freepik

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.