Aici, ne referim la alimentele numite consumatoare de grăsimi”. Acestea sunt, în mare parte, legume (dar și fructe și condimente) care conțin calorii negative. Ele sunt bogate în săruri minerale și vitamine, conțin foarte puține protei ne, un minimum de hidrați de carbon și, ca să spunem așa, nici o grăsime, ceea ce face ca procentul lor caloric să fie, în medie, de 90 de calorii la 100 de grame. Ele sunt constituite. pe de altă parte, din 90-95% apă. Digerarea lor consumă, doar ca singură, o energie egală cu cea adusă în corp de alte alimente bogate în calorii. Consecința este evidentă: consumul regulat al acestor alimente produce un efect caloric negativ, adică se obține, în mod necesar, o pierdere în greutate.
Ar trebui să consumăm, în fiecare zi, cel puțin una dintre aceste legume, pentru a influenta procesul de dezintoxicare. Pentru persoana în cauză, această variantă prezintă – în comparație cu regimurile restrictive – avantajul că va putea mânca orice (vezi, în acest sens, cartea Isabellei Martin ,,Caloriile negative”)
- anghinare
- conopidă
- broccoli
- andive
- fasole verde
- varză
- castravete
- morcov
- gulie
- lăptuci
- creson (năsturel)
- păpădie
- sfeclă
- ardei gras
- ridiche
- fetică
- ridiche neagră
- sfeclă roșie
- țelină
- sparanghel
- spanac
- cicoare
- dovlecel
- ceapă
Nu trebuie să vă zgârciți la condimente (ca busuiocul, cimbrul, mărarul, usturoiul, pătrunjelul, menta, salvia, cimbrișorul). Pe lângă faptul că ameliorează mult gustul legumelor, acestea contribuie în mod avantajos la procesul de digerare și la eliminarea grăsimilor.
Se recomandă să separați fructele și să nu le consumați împreună, cu excepția cazului în care face parte din aceeași familie, ca zmeura și căpșunile. Deosebit de recomandate sunt ananasul, merele, portocalele, căpșunile, afinele. mango, grape-fruit și lămâile, deoarece favorizează digerarea proteinelor.