Activiatea musculară duce la restructurarea activitătii intregului organism

0
Activiatea musculară
-Anunț-

In conditii obişnuite, cantitatea de sange din organism nu se modifică aproape de loc. De aceea, mărirea aportului de sange într-un organ sau altul se poate face, fie prin redistribuirea sangelui, fie prin mărirea vitezei curentului sanguin. In cazul activitătii musculare au loc ambele fenomene: la muşchi vine mai mult sange, iar sangele circulă mai repede prin vasele sanguine.

Pentru a împinge sangele mai rapid prin vase, inima işi intensifică activitatea: la fiecare contractie, inima ,,aruncă” în artere mai mult sange şi contractiile sale se succed mai frecvent.

Circulatia sanguină se intensifică şi în plămani, unde e nevoie ca sangele să fie saturat cu oxigen mai mult şi bioxidu de carbon să fie eliminat. Din această cauză, în timpul muncii fizice noi respirăm mai adanc şi mai frecvent.

în timpul unei munci fizice intense se modifică şi activitatea rinichilor care trebuie să îndepărteze din organism mai multe produse de metabolism; de asemenea se modifică şi activitatea altor organe.

Se intensifică activitatea sistemului nervos, care reglează atat activitatea numeroşilor muşchi, care execută mişcări de lucru complexe şi fine, cat şi restructurarea activitătii celorlalte organe, care se adaptează la noile condii din organism din timpul muncii fizice. Această restructurare in cazul muncii regulate, corect organizate, nu prea îndelungate şi nu exagerat de obositoare, este utilă pentru organism şi favorizează dezvoltarea armonioasă a acestuia.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.