Actiunea terapeutică a luminii solare se cunoaşte de mult

0
Actiunea terapeutică a luminii solare
-Anunț-

Actiunca favorabilă a lumi solare asupra sănătatii este cunoscută a in timpi vechi. Grecii antici au apreciat mult aceste calităti ale luminii solare. După conceptia lor, zeul medicinei. Esculap, era fiul zeului (Apollon). In apropierea templului lui Esculap din Epidaur s-au construit galerii speciale pentru tratamentul cu lumină solaiă.

Intr-una din operele renumitului medic grec Hippocrat din Cos, care a trăit în secolul V î.e.n., se găsesc indicatii despre actiunea de călire a razelor solare şi o serie de sfaturi in legătură cu aplicarea lor în diferite boli.

In tara noastră, după Marea Revolutie Socialistă din Octombrie, care a dat un puternic imbold aplicări unor măsuri de sanitatie in masă, călirea prin soare a căpătat o mare răspandire.

Razele solare utilizate pentru calire -băile de soare- sant foarte folositoare, cand sînt aplicate corect dar aplicarea lor incorectă poate fi foarte dăunătoare sănătății. De aceea este atat de important de cunoscut influenta pe care o exercită razele solare asupra organismului în functie de durata actiunii lor şi de conditiile respective.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.