Acacia senegal

0
-Anunț-

Senegalia senegal (cunoscut și sub denumirea de Acacia senegal ) este un mic copac spinos de foioase din genul Senegalia , care este cunoscut sub mai multe denumiri comune, inclusiv gumă de salcâm , gumă arabică , gumă de sudan și gumă arabică de Sudan . În unele părți ale Indiei, este cunoscut sub numele de Kher sau Khor . Este originar din regiunile semi-deșertice din Africa Subsahariană , precum și din Oman , Pakistan și coasta de vest a Indiei . Crește până la o înălțime de 5-12 metri (16-40′), cu un trunchi de până la 30 cm (1′) în diametru. Sudanul este sursa de gumă arabică de cea mai înaltă calitate din lume , cunoscută local ca gumă hashab spre deosebire de guma arabică înrudită, dar inferioară, din salcâmul roșu sau guma talah.

Utilizări

Gumă arabică

Arborele are o mare importanță economică pentru guma arabică pe care o produce, care este folosită ca aditiv alimentar , în meșteșuguri și ca cosmetic . Guma este drenată din tăieturile din scoarță, iar un copac individual va produce 200 până la 300 de grame (7 până la 10 oz). Optzeci la sută din guma arabică din lume este produsă în Sudan . Zona Chauhatan din districtul Barmer din Rajasthan este, de asemenea, renumită pentru producția de gumă, aceasta fiind numită कुम्मट (Kummat) în limba locală de acolo.

Furaj

Frunzișul nou este foarte util ca furaj. Frunzele și păstăile de S. senegal sunt răsfoite de rumegătoare domestice și sălbatice.

Mâncare

Semințele uscate sunt folosite ca hrană de către oameni.

Agricultura

Ca și alte specii de leguminoase, S. senegal fixează azotul în Rhizobia sau bacteriile fixatoare de azot care trăiesc în nodulii rădăcinilor. Această fixare a azotului îmbogățește solurile sărace în care este cultivat, permițând rotația altor culturi în regiunile sărace în mod natural în nutrienți.

Citește și:   Cum să-ți creezi propriul ceai de plante medicinale pentru relaxare și somn liniștit

Utilizări tradiționale 

Se pare că a fost folosit pentru proprietățile sale astringente , pentru a trata sângerarea , bronșita , tusea , diareea , dizenteria , catarul , gonoreea , lepra , febra tifoidă și infecțiile tractului respirator superior.

Funie

Rădăcinile de lângă suprafața pământului sunt destul de utile pentru a face tot felul de frânghii și frânghii foarte puternice. Scoarța copacului este folosită și la fabricarea frânghiei.

Lemn

Lemnul de S. senegal poate fi folosit pentru a face mânere pentru unelte și piese pentru războaie de țesut. Este, de asemenea, apreciat ca lemn de foc și poate fi folosit pentru a produce cărbune.

Chimie

S. senegal conține hentriacontan , o hidrocarbură alcanică solidă, cu catenă lungă. Frunza conține și alcaloidul psihoactiv dimetiltriptamina.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.