5 lucruri de știut înainte de o procedură de ablație

0
-Anunț-

Ce trebuie să faceți și ce să evitați chiar înainte de procedura cardiacă pentru fibrilație atrială.

Cuprins

  1. Acordați atenție factorilor dvs. de risc
  2. Evitați anumite tipuri de medicamente
  3. Amânați schimbările majore în dietă și stil de viață
  4. Reduceți riscul de sângerare
  5. Mișcă-te treptat

Dacă o ablație pentru fibrilația atrială este în calendarul tău, acum nu este momentul să-ți schimbi viața. Experții medicali vă sfătuiesc să nu faceți modificări drastice în dieta sau stilul de viață cu câteva săptămâni înainte de procedură. Totuși, fă-ți timp pentru a afla mai multe despre ce ar trebui să faci în avans – și la ce te poți aștepta după.

Puteți ajuta să vă asigurați că lucrurile merg fără probleme făcând acești cinci pași.

 1. Acordați atenție factorilor dvs. de risc

Odată ce începeți să discutați despre posibilitatea de a avea o ablație pentru fibrilația atrială (afib) , este, de asemenea, timpul să luați în considerare anumiți factori de risc pe care îi puteți controla.

Deși persoanele care au o greutate normală sau subponderală pot dezvolta și bătăi neregulate ale inimii , excesul de greutate poate crește riscul de afib. Consumul de alcool poate crește, de asemenea, riscul de apariție a bolii. Apneea obstructivă în somn este un alt factor de risc semnificativ pentru afib.

Cu mult înainte de a fi supus unei ablații, este o idee bună să scapi de kilogramele în plus și să limitezi consumul de alcool. Dacă ați fost diagnosticat cu apnee în somn , continuați tratamentul. Dacă este recomandat de furnizorul de asistență medicală, utilizați un aparat cu presiune pozitivă continuă a căilor respiratorii ( CPAP ) pentru a vă ajuta să vă normalizați respirația în timpul somnului.

Citește și:   Cataracta - Simptome, cauze, diagnostic, tratament și prevenire

„Când facem aceste proceduri, ne dorim cel mai bun rezultat posibil”, spune Michelle Mead-Salley, RN, asistentă coordonatoare a Clinicii de Fibrilație Atrială de la Spitalul William Beaumont din Royal Oak, Michigan. „Vrem să ne asigurăm că pacienții schimbă ceea ce pot”. Deși CPAP poate fi inconfortabil și greu de tolerat pentru unii oameni, Mead-Salley observă că este important să vedem că pacienții fac efort.

2. Evitați anumite tipuri de medicamente

Înainte de o procedură de ablație, medicul dumneavoastră vă poate spune să evitați orice medicament care vă crește riscul de sângerare, cum ar fi aspirina . Dacă luați un anticoagulant, cum ar fi warfarina, medicul dumneavoastră vă poate sfătui sau nu să opriți administrarea acestuia cu câteva zile înainte de procedură. După cum notează Mead-Salley, acest lucru depinde de medicul dumneavoastră și de instituție; preferința fiecărui medic este diferită. Asigurați-vă că aveți toate medicamentele, inclusiv vitaminele și suplimentele, pe o listă de medicamente.

Medicul dumneavoastră va monitoriza, de asemenea, cât timp durează până când sângele dumneavoastră se coagulează dacă luați medicamentul Coumadin (warfarină) . Testul care măsoară acest lucru se numește test de timp de protrombină (PT). Rezultatul, notat în secunde, este de obicei raportat ca un raport internațional normalizat (INR).

Dacă nu luați un anticoagulant, un rezultat normal PT este un INR între 0,8 și 1,1. Dacă luați un anticoagulant, intervalul INR țintă este probabil între 2,0 și 3,0.

Complicațiile pentru persoanele tratate cu Coumadin în timpul ablației au fost mai puțin frecvente când INR era între 2,0 și 3,0, potrivit unui studiu publicat în 2013 în jurnalul Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology . Din acest motiv, cercetătorii au remarcat că nivelurile INR ar trebui monitorizate cu atenție în pregătirea pentru o ablație pentru fibrilația atrială.

Citește și:   Cum să folosești mierea Manuka pentru îngrijirea pielii: Sfaturi și rețete homemade

„Pacienții trebuie să-și mențină nivelul INR constant”, spune Mead-Salley. Nivelurile INR prea mari ar putea duce la anularea procedurii cardiace, iar nivelurile care scad prea mici cresc riscul de accident vascular cerebral.

LEGATE: Avantajele și dezavantajele legumelor pentru sănătatea inimii Fib

3. Amânați schimbările majore în dietă și stil de viață

Începerea unui nou regim de exerciții fizice, a nu bea alcool și a mânca mai multă verdeață închisă cu frunze sunt toate alegeri sănătoase. Dar Mead-Salley avertizează că ceea ce faci și mănânci îți poate afecta nivelul INR, ducând la o procedură de ablație.

Vitamina K găsită în legumele cu frunze verzi poate face warfarina mai puțin eficientă în prevenirea cheagurilor de sânge. Absorbția warfarinei poate fi, de asemenea, afectată de modificările tiparelor de exerciții fizice.

În loc să faceți schimbări drastice înainte de procedură, reduceți încet consumul de alcool. Și după ablație, așteptați șase săptămâni înainte de a începe o nouă dietă sau un program de antrenament.

De asemenea, rețineți că alte medicamente pe care le luați pot avea un efect asupra medicamentelor care subțiează sângele. „Există o mulțime de lucruri care interacționează cu Coumadin”, spune Kenneth Ellenbogen, MD, președintele diviziei de cardiologie din Pauley Heart Center din Virginia Commonwealth University Medical Center din Richmond. Medicamentele care pot interacționa cu warfarina includ antibiotice, antifungice, antidepresive și medicamente pentru convulsii, printre altele. Acest lucru este mai puțin adevărat, spune el, pentru anticoagulantele orale mai noi , cum ar fi Pradaxa (dabigatran) , Xarelto (rivaroxaban) și Eliquis (apixaban) , deoarece aceste medicamente noi nu necesită aceeași monitorizare frecventă, ajustări ale dozelor sau restricții alimentare ca și warfarina.

Citește și:   Durerea abdominală - Simptome, cauze, diagnostic, tratament și prevenire

4. Reduceți riscul de sângerare

După o ablație, oamenii iau de obicei un diluant de sânge pentru cel puțin două luni, spune dr. Ellenbogen. Din acest motiv, utilizarea medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene ( AINS ), cum ar fi aspirina și Advil sau Motrin ( ibuprofen ), poate fi limitată pentru a reduce riscul de sângerare.

Deși durata recuperării variază de la persoană la persoană, Ellenbogen adaugă că mulți oameni se simt ca ei înșiși în aproximativ o săptămână. Totuși, pentru a reduce riscul de sângerare, el sugerează ca persoanele care au suferit o ablație pentru fibrilație atrială să evite antrenamentele deosebit de intense imediat după.

5. Mișcă-te treptat

Limitarea activității intense nu înseamnă că ar trebui să fii sedentar, spune Ellenbogen. Pentru a vă reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge , efectuați-vă rutina zilnică și faceți des, plimbări scurte.

Oamenii se pot întoarce de obicei la rutina lor normală de exerciții la o săptămână după o ablație. Dar așteptați până la șase săptămâni după procedura cardiacă și după ce v-ați consultat cu medicul dumneavoastră la o vizită de urmărire, spune Mead-Salley, înainte de a începe un nou plan de dietă sănătoasă sau un nou regim de antrenament.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.